Vi tycker om att spela på Keno, nästan lika mycket som vi tycker om att äta och laga svensk mat.

Man skulle kunna tro likt, köttbullar och makaroner att Keno är svenskt eftersom detta lotteri är Sveriges mest spelade spel sedan en mycket lång tid tillbaka. Men faktum är att Keno har sina anor från Kina, i alla fall vad vissa väljer att tro.

Sägnerna berättar att Keno uppkom redan under Ming dynastin och att det var den kinesiska krigsherren Cheung Leung, som levde 200 år före Jesus som skapade detta spel för att hålla sina soldater tankar fokuserade på annat då mat var en bristvara. Så spelet är helt klart gammalt och väl beprövad när det gäller underhållningsvärdet. Om man kan få hungriga soldater på andra tankar så måste det ändå vara helt okej, eller hur?

Men bara för att Keno inte har svenskt påbrå så tycker vi att det är värt att nämna detta, Keno är riktigt troligt och är ett härligt avbrott i vardagen.

Hur har Keno då blivit så stort i Sverige? Det har vi nog svenska spel att tacka för, 1992 beslutade sig Svenska spel och TV4 att gå ihop och börja direktsända Keno-dragningarna och därmed ökade intresset hos det svenska folket. Keno är också enkelt att lära sig, det kombinerat med spänningen av att eventuellt vinna en storvinst gör att det blir omåttligt populärt.

Så summan summarum är att Keno är lika svenskt som tacon på fredagsmys även om ursprunget inte är svenskt känns det fortfarande som en utav de mest svenska underhållning som vi kan få tag på i vårt avlånga land.