Malmö är den storstad i Sverige som är mest mångkulturell och gillar man mat så finns här restauranger från världens alla håll och kanter. Man kan helt enkelt uppleva det mesta när det kommer till olika länders matkultur i Malmö. Men hur är det med den svenska maten och de svenska restaurangerna? De är troligtvis lite färre än i vissa andra städer men de finns där. Malmö och Skåne har förresten en stor del i svensk matkultur och bland annat spettekaka och Mårten gås kommer härifrån. Husmanskost är en stark tradition i Skåne och väderstrecket gör att det finns ultimata förhållanden för att närproducerade varor alltid ska finnas till hands. Här kommer lite tips på restauranger i Malmö där man kan äta svensk mat.

Grand Öl & mat

Grand Öl & Mat ligger på Monbijougatan i Malmö och erbjuder en gemytlig känsla i en avslappnad hotellbarsmiljö. Där kan man bland annat dricka svenskt öl och äta vegetariska kroppkakor.

Restaurang Genuin

Här serveras lunch dagligen och de har ibland öppet på kvällar. Har kan man äta traditionell husmanskost som lagats från grunden. Dessutom finns lite nyare inslag i maträtterna och allt i en komfortabel och mysig miljö. Restaurangen ligger på Köpenhamnsvägen i Malmö.

Vollmers

Vollmers ligger på Tegelgårdsgatan i Malmö och erbjuder traditionell svensk och skånsk mat. Den är inredd som ett skånskt modernt gästgiveri och restaurangen strävar alltid efter att kombinera Skånes olika årstider med klassiska råvaror och moderna matlagningstekniker. Här kan man bland annat äta en femrättersmeny och beställa vin och öl i baren.

Att åka till Malmö kan vara en riktig matresa. Tröttnar man på att äta svensk mat eller den mat som annars erbjuds i Malmö så ligger nämligen Danmarks huvudstad Köpenhamn inom en tågstations avstånd. Därmed kan man även uppleva dansk matkultur på köpet när man besöker Malmö.